Wat nou, saaie koude herfstmaanden…. de herfst biedt ons een overvloed aan eetbare wilde planten. Dompel jezelf twee maanden lang onder in de wereld van de eetbare wilde herfstplanten. En geniet volop van dit seizoen!
Je kunt wortels van de wilde peen, teunisbloemen wilde pastinaak vinden en in je gerechten verwerken. Planten als melganzenvoet, vogelmuur, harig knopkruid, kleine veldkers en winterpostelein kunnen jouw maaltijd verrijken. En eetbare bessen en noten zoals de lijsterbes, sleedoornbes, eikels en tamme kastanje vormen andere lekkernijen van jouw herfstmaaltijd.
Ontdek de schatten van de natuur en jouw tuin, het veld en het bos zullen nooit meer hetzelfde zijn!
Om hierbij ondersteuning te bieden, geeft In Het Wilde Weg de online herfstcursus eetbare wilde planten. In acht online lessen, die via Zoom worden gegeven, maak je kennis met eetbare planten die je in de herfst kunt vinden. Je blijft echter niet achter de computer zitten, want daar buiten gebeurt het! Je gaat zelf op zoek gaat naar (eetbare) planten. Tijdens opdrachtenwandelingen wordt je uitgedaagd om zelf naar planten te gaan kijken en ze te bestuderen.
De cursus bestaat uit PowerPoint presentaties, foto’s, filmpjes, huiswerkopdrachten om buiten uit te voeren, online plantenquizzen en enthousiaste verhalen van wildplukkers Tim en Leah. Zo leer je stap voor stap de wondere wereld van het eten uit de natuur kennen.
De lessen zijn interactief, er is veel ruimte om vragen te stellen. Ook voor de gevorderde wildplukker komen interessante onderwerpen aanbod.
De lessen worden opgenomen. Ben je verhinderd of wil je de les later nog eens terugzien? Dan kun je de les downloaden en op een later moment terug kijken.
Hoe zien de lessen er uit?
- PowerPoint presentaties
- Foto’s en filmpjes
- Thuisopdrachten (vooral voor buiten!)
- Online plantenquizzen
- Ruimte voor vragen en eigen inbreng
- Extra begeleiding via WhatsApp groep
Lesinhoud:
- Verantwoord en veilig wildplukken
- Herkennen van eetbare planten van dit seizoen, verschillende groeistadia van planten
- Giftige planten
- Verschillende bereidingswijzen: koken, koude gerechten, wilde wortels fermenteren, inmaken, zalf, olie en tinctuur maken, kruidenthee en surrogaatkoffie
- Opdrachtenwandelingen om in jouw eigen omgeving te doen
- Veganistische / vegetarische recepten om thuis mee aan de slag te gaan
Lesdata:
- Dinsdag 19 september 19.30 – 21.30 uur
- Dinsdag 3 oktober 19.30 – 21.30 uur
- Dinsdag 10 oktober 19.30 – 21.30 uur
- Dinsdag 24 oktober 19.30 – 21.30 uur
- Dinsdag 31 oktober 19.30 – 21.30 uur
- Dinsdag 7 november 19.30 – 21.30 uur
- Dinsdag 14 november 19.30 – 21.30 uur
- Dinsdag 21 november 19.30 – 21.30 uur
Deelname: € 150,00 per persoon
Opgeven bij: Leah Groeneweg, tel.nr. 06-14136734 of info@inhetwildeweg.nl
Voorbereiding:
Zorg ervoor dat je tijdens de online lessen beschikt over een computer met microfoon (en eventueel camera).