De wereld van

Wildplukken

In het wilde weg neemt je mee in de wereld van het wildplukken.
Het is spannend om te ontdekken wat de natuur ons voor heerlijks te bieden heeft.
De berm, het veld en je tuin zullen nooit meer dezelfde zijn.
oerbeleving

Wildplukken

Weet je dat je een heerlijke pesto kunt maken van zevenblad, een lekkere soep met hondsdraf en een frisse salade van vogelmuur? Gezond en verrassend lekker.

 

Geef je op voor een jaaropleiding eetbare wilde planten, wildplukwandeling, kookworkshop, eetbare wilde plantencursus of de jaaropleiding en laat je verrassen door de smaken van de natuur. Voor het complete aanbod, zie de Facebookpagina van In het Wilde weg.

Kun je niet op de aangegeven data? Stel dan zelf een groepje samen van minimaal 8 personen en boek een workshop of weekendcursus.

Wil je een proeverij met eetbare wilde planten, een workshop koken op het kampvuur of bijzondere vegetarische catering op jouw feest? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Meer info bij Leah Groeneweg, tel.nr. 06-14136734 of info@inhetwildeweg.nl.

Verdiepingscursus Surhuizum

Heb je al ervaring met eetbare wilde planten, en wil je graag meer toepassingsmogelijkheden leren kennen? In twee excursies  en vijf lessen verdiep je je kennis over eetbare wilde planten en het gebruik ervan. 

Verschillende thema’s komen aan bod: eetbare wilde planten als groente; eetbare wilde planten als kruid (in gerechten en in thee); eetbare wilde planten in olie en azijn; geneeskrachtige bereidingen met eetbare wilde planten (het maken van een versterkende tinctuur en een zalf)

We bespreken meegebrachte planten en maken heerlijke gerechtjes, vegetarisch, maar ook vegan en glutenvrij.

De cursus is voor de al wat meer gevorderde wildplukker. We behandelen bekende maar ook minder bekende planten. Laat je inspireren door nieuwe toepassingen en lekkere recepten.

Onderwerpen

Herkennen van planten
De belangrijkste plantenfamilies
Eetbare planten in dit seizoen
Lekker en gezond eten bereiden met de planten
Geneeskrachtige werking van planten
Eetbare en geneeskrachtige paddenstoelen

Data:

volgen zo spoedig mogelijk

Locatie: Land van Een, Rysloane 5, 9283 XS Surhuizum

Prijs: € 150,00 per persoon
Opgeven bij: Leah Groeneweg, tel.nr. 06-14136734 of info@inhetwildeweg.nl

wildplukken

Seizoenslezingen “De eetbare wereld” bij het Hunebedcentrum

Elk seizoen kent zijn eigen eigenaardigheden. In “De Eetbare Wereld” geeft Leah Groeneweg je inzicht in wat er eetbaar is in onze nabije omgeving.

Velen van ons zien de berm niet als moestuin, maar met de juiste kennis gaat er een wereld voor je open. Volg elk seizoen een lezing van Leah en combineer dat met een wildplukworkshop te voet. Zo leer je over welke planten, bessen, wortels, zaden en paddenstoelen er eetbaar zijn en hoe je ze vindt.

Geef je op via communicatie@hunebedcentrum.nl. Je betaalt per lezing  € 7,50 en voor de wildplukworkshop  €17,50 p.p.

Winter

Lezing “De Eetbare Wereld”:  Eetbare wilde wortels
Wanneer: Dinsdagavond 28 januari om 19:30 uur.

Wildplukworkshop te voet zaterdag 1 februari om 11:00 uur

Lente

Lezing “De Eetbare Wereld”: Eetbare wilde groenten en kruiden
Wanneer: Dinsdagavond 26 mei om 19:30 uur

Wildplukworkshop te voet zaterdag 30 mei om 11:00 uur

Zomer

Lezing “De Eetbare Wereld”: Eetbare wilde planten, bessen en zaden
Wanneer: Dinsdagavond 25 augustus om 19:30 uur

Wildplukworkshop te voet zaterdag 29 augustus om 11:00 uur

Herfst

Lezing “De Eetbare Wereld”: Eetbare wilde paddenstoelen
Wanneer: Dinsdagavond 3 november om 19:30 uur

Wildplukworkshop te voet zaterdag 7 november om 11:00 uur

 

Geef je op via communicatie@hunebedcentrum.nl of bel voor meer informatie (Leah Groeneweg 0614136734). Je betaalt per lezing  € 7,50 en voor de wildplukworkshop  €17,50 p.p.

Weekendcursus

Ontdek de wondere wereld van het wildplukken en ga straks zelfstandig aan de slag met jouw eigen oogst uit het wild.

 

Je leert welke planten eetbaar zijn en waar je op moet letten bij het plukken. De theorie komt aan bod, maar ook veel praktijk. We gaan verschillende gerechtjes maken met wilde groenten en kruiden en gaan op excursie. Zo leer je de planten goed kennen en kun je straks zelf de ingrediënten voor je wilde planten maaltijd verzamelen. Enige plantenkennis is handig, maar niet noodzakelijk. Zowel voor de beginner als voor de gevorderde wildplukker komen interessante onderwerpen aan bod. 

Onderwerpen:
Welke groenten en kruiden kan ik plukken uit de natuur? Welke planten horen bij dit seizoen? Hoe kan ik de planten herkennen? Waar kan ik veilig oogsten? Wat zijn de belangrijkste giftige planten? Hoe verwerk ik mijn wildpluk oogst?

Weekendcursus Rikus Eext
Data:
Za. 25 april 10.00 – 15.00 uur
Zo. 26 april 10.00 – 15.00 uur

Locatie: Landhuishotel Restaurant Rikus, Hoofdstraat 10, 9463 PC  Eext
Prijs: € 95,00 per persoon
Opgeven bij: Leah Groeneweg, tel.nr. 06-14136734 of info@inhetwildeweg.nl

wildplukken
oerbeleving

Jaaropleiding 2020

Duik elf maanden lang in de wereld van het eten uit de natuur. Leah Groeneweg leert je eetbare wilde planten, kruiden, bomen, bessen en paddenstoelen kennen en Tim Horneman leert je koken op het kampvuur.

 

Beleef het oergevoel van een jaar lang eten uit de natuur! Elk seizoen heeft zijn eigen unieke mogelijkheden. We gaan op excursie naar verschillende natuurgebieden in Noord Nederland, wildplukken en koken met wilde planten en paddenstoelen, de helft van de lessen koken we  buiten op het kampvuur.

Eén avond per maand hebben we een theorieles en één zondag per maand praktijkdag.

Tijdens de praktijkdagen gaan we op excursie naar diverse gebieden: kleigrond, zandgrond, het weiland, bos, moeras en de kwelder komen aan bod. Aansluitend gaan we met de wildplukbuit aan de slag en maken we vegetarische / veganistische lekkernijen. Dit doen we op verschillende locaties, in de buurt van de excursieplek.

Data:

1x per maand theorieles van 19.15 – 21.45 uur. Start wo. 15 jan. 2020 (laatste therorieles  wo. 25 nov. 2020).

1x per maand praktijkdag van 10.30 – 15.30 uur. Start zo. 2 febr. 2020 (laatste praktijkles zo. 13 dec. 2020).

Locatie theorielessen: Landhuishotel Restaurant Rikus, Hoofdstraat 10, Eext

Locatie praktijkdagen o.a.: De Hunze (Torenveen), bossen rondom Gieten, Drouwenerveld, Breevenen (Nieuw Annerveen), Gasterse Duinen (Oudemolen), Ruiten Aa (Sellingen), kwelders van de Waddenzee (Pieterburen), Lauwersmeer (Zoutkamp)

Prijs: € 850,00
In termijnen betalen is mogelijk.
Meer informatie en opgeven bij: Leah Groeneweg, tel.nr. 06-14136734 of info@inhetwildeweg.nl

Vraag maar raak

Contact