Elk seizoen heeft zijn eigen unieke mogelijkheden. We gaan op excursie naar verschillende mooie natuurgebieden in Noord Nederland, wildplukken en koken met wilde planten en paddenstoelen. Ook de geneeskrachtige werking én de magische verhalen van planten worden behandeld. Natuurkok Tim Horneman geeft een aantal keer les in vuurmaken en koken op het kampvuur.
Eén avond per maand hebben we een theorieles en één zondag per maand praktijkdag. Tijdens de praktijkdagen gaan we op excursie naar diverse gebieden: kleigrond, zandgrond, het weiland, bos, moeras en de kwelder komen aan bod. We maken vegetarische / veganistische lekkernijen op het kampvuur, gaan paardenbloemwortels roosteren voor ‘koffie’ en maken zalf van sparrenhars.. Dit doen we op verschillende locaties, in de buurt van de excursieplek.
Data:
1x per maand theorieles van 19.15 – 21.45 uur. Start wo. 6 januari 2021 (laatste theorieles wo. 8 december 2021).
1x per maand praktijkdag van 10.30 – 15.30 uur. start op zo. 17 januari 201 (laatste praktijkdag zo. 28 november 2021)
Locatie theorielessen: Landhuishotel Restaurant Rikus, zo. 6 september 10.30 – 15.30 uur Hoofdstraat 10, Eext (onder voorbehoud)
Locatie praktijkdagen o.a.: De Hunze (Torenveen), bossen rondom Gieten, Drouwenerveld, Breevenen (Nieuw Annerveen), Gasterse Duinen (Oudemolen), Ruiten Aa (Sellingen), kwelders van de Waddenzee (Pieterburen), Lauwersmeer (Zoutkamp)
I.v.m. de corona maatregelen zijn wij mogelijk genoodzaakt het programma aan te passen!
Prijs: € 995,00
In 4 termijnen betalen is mogelijk.
Meer informatie en opgeven bij: Leah Groeneweg, tel. nr. 06-14136734 of info@inhetwildeweg.nl
Gedurende een training van zes maal twee aaneengesloten dagen maak je kennis met eetbare wilde planten, bomen en paddenstoelen. Hoe kun je ze herkennen? Welke zijn eetbaar, welke geneeskrachtige werking hebben zij en hoe kun je ze gebruiken?
We besteden veel aandacht aan plantherkenning, zodat je ze straks zelf veilig kunt plukken. We maken gerechtjes en plantenbereidingen als zalf, olie en tinctuur en een aantal dagen gaan we met eetbare planten koken op het kampvuur. Een heerlijke en gezonde maaltijd is onderdeel van elke lesdag.
De dagen bestaan uit een praktijkgedeelte en een theoriegedeelte. We zijn een groot deel van de dag buiten op zoek naar eetbare wilde planten, bomen en paddenstoelen. Dit doen we ook bij kouder/ regenachtig weer, hou hier rekening mee!
Lesdagen:
Deze worden z.s.m. bekend gemaakt.
Locaties praktijkgedeelte:
De meeste praktijklessen worden gegeven in de omgeving van De Hunze (Torenveen), de bossen bij Gieten en de Duunschelanden (omgeving van Annen).
Daarnaast gaan we een aantal keer op excursie naar andere gebieden/biotopen: Muntendam, Gasterse duinen (Oudemolen), Ruiten Aa (Sellingen), Lauwersmeer (Zoutkamp).
Locatie theorielessen:
Het theoriegedeelte van de dagen vindt grotendeels plaats in de werkschuur van Landhuishotel Restaurant Rikus, Hoofdstraat 10, 9463 PC Eext. (onder voorbehoud)
Een paar keer wordt het theoriegedeelte op een andere locatie gegeven, in de buurt van de excursieplek.
Deelname aan de cursus kost € 995,- per persoon.
We maken een wandeling waarbij je leert welke planten eetbaar zijn, waar je op moet letten bij het plukken en hoe je ze kunt gebruiken.
Paardenbloem, brandnetel, hondsdraf en weegbree blijken gezonde ingrediënten voor een heerlijke maaltijd. De berm, het veld en je achtertuin zullen nooit meer hetzelfde zijn.
Na afloop drinken we een kopje zelf geplukte wilde kruidenthee bij het Hunebedcentrum en genieten we van een heerlijke Hunebedkoek.
Data:
nieuwe data voor volgend seizoen volgen z.s.m.