Leah Groeneweg

Toen Leah, jaren geleden haar eigen moestuin kreeg, trok ze zevenblad, vogelmuur en brandnetel eruit om plaats te maken voor de courgettes en boontjes. “Hé wacht eens even, dat is ook eetbaar”, dacht ze.

 

En ze was weer terug bij haar wortels. Als jong meisje nam haar moeder haar mee in de wereld van gezonde voeding, kruiden en lekker eten. Zo leerde ze brandnetels, madeliefjes en viooltjes eten. Haar vader ging met haar op struintocht door de weilanden en de wildplukster in de dop was geboren.


Haar liefde voor de natuur, eetbare wilde planten, gezond en lekker eten en koken komen bij elkaar in de activiteiten van In het wilde weg. De altijd verrassende natuur, de verbindende kracht van het kampvuur, de gezelligheid en het heerlijke eten laten volgens Leah zien wat echt belangrijk is. 
Dit deelt ze graag tijdens de activiteiten van In het wilde weg.

Tim Horneman

Begon zijn carrière als natuurbelevingsgids in de jaren dat de Hunze weer in zijn oude loop mocht stromen en de bever weer terugkeerde in Drenthe.

 

Daarvoor was Tim altijd al te vinden langs en op het water. Vroeger met de kajak op de Waddenzee en de Groninger wateren, tegenwoordig als kanogids op de Hunze en de andere Drentse Wetlandgebieden. En of het nu vogels, vissen, zoogdieren of planten zijn, alles heeft zijn grote interesse en aandacht.

 

De kano is zijn favoriete vervoersmiddel. En als het varen gedaan is zit hij het liefst in goed gezelschap bij het kampvuur te genieten van heerlijk en eerlijk eten.

 

Toen Tim Leah leerde kennen ging de wereld van de eetbare wilde planten voor hem open en het koken op het kampvuur kreeg een extra dimensie. Tim wil graag zijn enthousiasme en expertise delen tijdens de teamuitjes, kampvuur-kookworkshops en kanotochten die hij samen met Leah Groeneweg voor jou organiseert.

Vraag maar raak

Contact