Kanovaren

Met de kano kom je op plekken waar je anders nooit komt. Midden in de wildernisnatuur van Drenthe geniet je van het water, ontdek je sporen van bevers, ree en vos. En de deskundige gids wijst de weg. Onderweg maken we een kampvuur, bereiden hier iets te eten en te drinken op en genieten van de rust en warmte van het vuur.

Kijk op onze agenda voor meer kanotochten!

Dagtochten

In het Wilde weg neemt je graag mee voor een onvergetelijke ontdekkingstocht om kennis te maken met de natuur van het Hunzedal of de Onlanden. Met de kano beleef je de natuur op zijn best.

 

Samen gaan wij op zoek naar de sporen van bever, otter, ree, vos en marter. En natuurlijk komen wij onderweg vogelsoorten als kiekendief, havik en zilverreiger tegen… en met heel veel geluk zelfs een zeearend die sinds 2017 in het Hunzedal broedt.


Onderweg genieten we van een kop wildpluk thee of koffie en een bannockbrood bij een gezellig en hartverwarmend kampvuur.

Naast de geplande kanotochten kan je zelf een tocht bij ons boeken. Dit is mogelijk vanaf 8 personen.

Prijs per persoon € 55,- inclusief BTW.

 

Avondtochten

In het donker beleef  je de natuur op een heel andere wijze. Zet je zintuigen op scherp.

 

Tijdens onze avondtochten kanoën wij in de donker wordende avond de bevers tegemoet. Halverwege is er een pauze met koffie, wildplukthee en bannockbrood van het kampvuur. Tijd voor gezelligheid en een wel heel intense natuurbeleving.

 

Naast de geplande kanotochten kan je zelf een tocht bij ons boeken. Dit is mogelijk vanaf 8 personen.

Prijs per persoon € 55,- inclusief BTW.

 

Wildkampeer kanotochten

In het Wilde weg organiseert elk jaar een aantal meerdaagse kanotochten op de Hunze. Tijdens deze tochten beleef je de Drentse wildernisnatuur op een wel heel intense wijze.

 

Al kanoënd gaan wij op zoek naar alles wat alles wat leeft langs deze prachtige laagland rivier. Aan het eind van de dag zoeken wij onze wildkampeerplek op waar wij ons bivak opslaan.

Koken doen wij op het kampvuur, slapen onder een tarp en genieten van de buitenlucht. 

In dit weekend maak je kennis met het begrip bushcraft. Vuur maken en het verzamelen van eetbare wilde planten is daar een onderdeel van.

Een meerdaagse tocht houdt in dat wij bijvoorbeeld op zaterdagmiddag vertrekken en één nacht buiten slapen. In de loop van de zondagmiddag is de tocht ten einde.

 

Naast de geplande wildkampeer kanotochten kan je zelf een tocht bij ons boeken. Dit is mogelijk vanaf 4 personen.

Prijs per persoon € 295,- inclusief BTW.

Vraag maar raak

Contact