Vind hier al onze

Recepten

Pluk met respect voor de natuur.
Zorg ervoor dat de plant zich kan blijven voortplanten en dat er genoeg overblijft
voor de bijen, vlinders en andere dieren.

 

Wildplukken is veel meer dan de ontdekking dat je voedsel uit de natuur kunt halen.
Het is een ontdekkingstocht in de rijke wereld van eetbare, wilde planten, bomen en paddenstoelen.

Socca met witte dovenetel

Ingrediënten: 3 kopjes meel, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, snufje zout, water, ghee (boter), brandneteltopjes, scheut water

Paardenbloemwortel schotel

Ingrediënten: 200 gram naakte haver (à la Rineke, te koop bij de natuurvoedingswinkel) , 1 eetl. ghee, 3 uien, 1 bos paardenbloemwortels, 250 gram spruitjes...

Wilde Kruidenroomkaas

Ingrediënten: 1 pakje naturel roomkaas , 1 bosje wildpluk kruiden, peper naar smaak, eetbare bloemen

Bannock met brandnetel

Ingrediënten: 3 kopjes meel, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, snufje zout, water, ghee (boter), brandneteltopjes, scheut water

Knopkruidlasagne

Ingrediënten: 3 kopjes meel, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, snufje zout, water, ghee (boter), brandneteltopjes, scheut water

Zevenbladpesto

Ingrediënten: 1 bos jong zevenblad, 50 g. pecorino kaas, 50 g. zonnebloempitten, 1 teen knoflook, 1 kopje olijfolie, flinke scheut citroensap, peper

Vraag maar raak

Contact