Being Nature

verdiep jouw eigen unieke verbinding met de natuur

 

Ben jij op zoek naar een hernieuwde verbinding met de natuur, Moeder Aarde, de bron van het leven? Wil jij de natuur weer in jouw leven verwelkomen? In Het Wilde Weg neemt jou mee op een inspirerende ontdekkingsreis.

 

Inspirerend jaar

Er is een groeiend besef dat de mens steeds meer los is komen te staan van de natuur. De gevolgen hiervan worden steeds duidelijker. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar een manier om de verbinding weer te herstellen of te versterken. Tijdens Being Nature gaan we een jaar lang samen de natuur in. Gedurende twee kampeerweekenden en negen buitendagen gaan wij op zoek naar verbinding met de natuur, diersporen, eetbare wilde planten, stilte, verhalen en gesprekken. We maken struintochten, stiltewandelingen, lopen de zonsopgang en zonsondergang tegemoet en onderzoeken onze relatie met de wilde natuur.

 

Elke buitendag heeft een krachtdier als leidraad. We luisteren naar de magische verhalen van dit dier, gaan op zoek naar sporen, onderzoeken de leefwijze en misschien laat hij of zij zich wel zien tijdens onze struintocht. We verdiepen ons in het Deep Ecology denken waarin de mens onderdeel is van de natuur en waarin de planten, dieren en ook de rivieren levende entiteiten zijn met dezelfde rechten als wij mensen. Door middel van verhalen, rituelen en (meditatieve) oefeningen verkennen wij onze plaats binnen het grote geheel. Wat zijn de onderlinge relaties tussen dieren, planten, mensen en al het andere dat leeft op aarde?

We onderzoeken hoe onze eigen verbinding is met de natuur. Wat willen we behouden, verdiepen en versterken? Wat willen we veranderen? Hoe kunnen we dit doen, welke stappen kunnen we hiervoor zetten?

 

Gastdocenten als Rineke Dijkinga, Marlijn Nijboer en Bas Jongerius verzorgen een deel van een dag. Zij nemen ons mee in een wereld, verhaal, onderwerp of thema waar zij in thuis zijn en maken ons hier deelgenoot van.

 

Ontdekkingsreis

Onze ontdekkingsreis zal plaats vinden buiten in de natuur. We laten ons warmen door de zon, genieten van de lentebries, trotseren regen, wind en kou. We luisteren naar de verhalen van de vogels, gaan op zoek naar diersporen en brengen de magie weer terug in ons leven. We doen een ritueel rondom de zomer zonnewende, maken een kruidwis en brengen een dankbaarheidsoffer aan de Aarde. Eén dag maken we een lange kanotocht, het element water staat deze dag centraal.

De warme lunch in het veld is veelal vooraf door Tim en Leah bereid net als de verrassend lekkere tussendoortjes. Altijd met een wildplukingrediënt! Soms maken we gezamenlijk een lunch op een kampvuur.

Het eten van eetbare wilde planten vergroot het besef dat jij je daadwerkelijk laat voeden door Moeder Aarde. Het herkennen van diersporen maakt dat jij je kennis van de dieren die samen met jou de wereld delen vergroot. Wanneer je iets of iemand leert kennen, kun je een band opbouwen. Want onbekend maakt onbemind. Daarom gaan wij graag met jou op ontdekkingsreis. Zodat jij net zo verliefd wordt op de natuur als wij dat zijn.

 

Data jaarprogramma Being Nature:

Vr. 5 mei 13.30 uur t/m zo. 7 mei 14.00 uur kampeerweekend Drente, definitieve locatie volgt z.s.m.

Za. 27 mei 05.00 – 12.00 uur

Za. 24 juni 10.30 – 16.00 uur

Za. 15 juli 10.30 – 16.00 uur

Za. 2 september 10.30 – 16.00 uur

Za. 7 oktober 10.30 – 16.00 uur

Za. 11 november 16.00 – 21.30 uur

Za. 6 januari 2024 10.30 – 16.00 uur

Za. 10 februari 2024 10.30 – 16.00 uur

Za. 16 maart 2024 10.30 – 16.00 uur

Vr. 26 april 13.30 uur t/m zo. 28 april 14.00 uur kampeerweekend Schiermonnikoog

 

Locaties:

Tijdens onze struintochten gaan we naar diverse natuurgebieden in Noord Nederland. Onder andere de Drentse Aa, de Ruiten Aa, het Lauwersmeer en de bossen rondom Gieten. Het afsluitende kampeerweekend is op Schiermonnikoog.

 

Prijs:

Deelname aan het jaarprogramma kost € 1.495,- per persoon.

 

Dit is inclusief: Fietshuur op Schiermonnikoog, overnachtingen in eigen (kleine) tent tijdens de kampeerweekenden, lunch, avondeten, koffie en thee tijdens de kampeerweekenden, lunch, tussendoortjes, koffie en thee tijdens de buitendagen.

De maaltijden zijn vegetarisch/ veganistisch, grotendeels glutenvrij en suikervrij en gemaakt van hoofdzakelijk biologische ingrediënten, aangevuld met eetbare wilde planten.

En exclusief: vervoer van- en naar de diverse locaties, boottocht naar Schiermonnikoog, (bus)vervoer van de boot naar de camping op Schiermonnikoog en weer terug, tent en kampeerspullen, ontbijt en tussendoortjes tijdens de kampeerweekenden.

 

Algemene voorwaarden:

Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Vraag maar raak

Contact