Het beste van twee werelden samengebracht in één unieke workshop: fermenteren en eetbare wilde planten. Fermenteren is super gezond. En veel eetbare wilde planten zijn dit ook.
Een workshop vol ontdekkingen! Tijdens een excursie over eetbare wilde planten met Tim en Leah van In Het Wilde Weg leer je hoe je de eetbare planten van dit seizoen kunt herkennen en gebruiken.
Na deze excursie gaan we naar de sfeervolle kookstudio van Peter van Berckel, fermentatie expert, natuurvoedingskundige en kok.
Je leert in een aantal uur de basis om zelf met fermenteertechnieken aan de slag te kunnen. Paardenbloemwortel, wilde peenwortel, kleine veldkers en harig knopkruid vormen de wildpluk ingrediënten van de fermentaties.
Laat je inspireren door de kennis en het enthousiasme van Peter. Verwonder je over de smaaktransformaties die in het proces ontstaan en geniet van de nieuwe en wilde smaken. Uniek aan deze workshops is dat er gebruik wordt gemaakt van ingrediënten van biologische (-dynamische) kwaliteit.
Datum: donderdag 28 september
Tijd: 10.30 – 17.00 uur
Kosten: € 90,00 per persoon
Vooraf opgeven bij: info@inhetwildeweg.nl
Programma:
10.15 uur verzamelen (in een groene omgeving in Amersfoort, de definitieve locatie volgt binnenkort)
10.30 – 12.45 uur eetbare wilde planten excursie door Tim en Leah
12.45 – 13.15 uur pauze / tijd voor zelf meegebrachte lunch in het veld
13.30 uur vertrek naar de kookstudio van Peter van Berckel
14.00 uur fermentatieworkshop en proeverij door Peter van Berckel
17.00 uur afsluiting
Wil je alvast meer weten over Peter van Berckel? Kijk dan op:
www.petervanberckel.nl
Peter is fermentatie-expert, natuurvoedingskundige, kok, docent en auteur, geeft workshops over fermenteren en vertelt graag over de technieken, culturele achtergronden en gezondheidsvoordelen. Een aanrader is zijn kookboek over fermenteren: ‘Tsukémono – snelle groentefermentaties uit Japan’.