Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Being Nature 2024 2025

21 september 2024 @ 10:30 - 22 februari 2025 @ 17:30

€650,
natuur

Being Nature

natuurverbinding, krachtdieren, diersporen, stiltewandelingen
Ben jij op zoek naar een hernieuwde verbinding met de natuur, Moeder Aarde, de bron
van het leven? Wil jij de natuur weer in jouw leven verwelkomen? In Het Wilde Weg
neemt jou mee op een inspirerende ontdekkingsreis.

Inspirerende reis
Er is een groeiend besef dat de mens steeds meer los is komen te staan van de natuur. De gevolgen hiervan worden steeds duidelijker. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar een manier om de verbinding weer te herstellen of te versterken. Tijdens Being Nature gaan we zes dagen samen de natuur in. Tijdens deze dagen gaan wij op zoek naar verbinding met de natuur, diersporen en stilte. We maken struintochten, stiltewandelingen, lopen de zonsopgang en zonsondergang tegemoet en onderzoeken onze relatie met de wilde natuur.
We luisteren naar verhalen en hebben gesprekken bij het kampvuur. We laten ons warmen door de zon, genieten van de herfst, trotseren regen, wind en kou. Door te luisteren naar de verhalen van de natuur en op zoek te gaan naar diersporen brengen we de magie weer terug in ons leven.
Elke buitendag heeft een krachtdier als leidraad. We gaan op zoek naar sporen van de dieren, onderzoeken de leefwijze en misschien laat hij of zij zich wel zien tijdens een geleide meditatie of onze struintocht. We onderzoeken hoe onze eigen verbinding is met de natuur. Wat willen we behouden, verdiepen en versterken? Wat willen we veranderen? Hoe kunnen we dit doen, welke stappen kunnen we hiervoor zetten?
Tijdens Being Nature verdiepen wij ons ook in het Deep Ecology denken waarin de mens onderdeel is van de natuur en waarin de planten, dieren en ook de rivieren levende entiteiten zijn met dezelfde rechten als wij mensen.

Door middel van verhalen, rituelen en meditatieve oefeningen verkennen wij onze plaats binnen het grote geheel. Wat zijn de onderlinge relaties tussen dieren, planten, mensen en al het andere dat leeft op aarde?
Een ritueel rondom de Winterzonnewende en het brengen van een dankbaarheidsoffer aan de Aarde zijn onderdelen van de buitendagen. Eén dag maken we een lange kanotocht, het element water staat deze dag centraal.
Een andere dag is het maken en lopen van een labyrint een belangrijk onderdeel van het programma.

We sluiten de dagen af met een warme maaltijd, altijd aangevuld met eetbare wilde planten. Deze is veelal door Tim en Leah bereid net als de verrassend lekkere tussendoortjes.
Het eten van eetbare wilde planten vergroot het besef dat jij je daadwerkelijk laat voeden door Moeder Aarde. Het herkennen van diersporen maakt dat jij je kennis van de dieren die samen met jou de wereld delen vergroot. Wanneer je iets of iemand leert kennen, kun je een band opbouwen. Want onbekend maakt onbemind. Daarom gaan wij graag met jou op ontdekkingsreis. Zodat jij net zo verliefd wordt op de natuur als wij dat zijn.

Gastdocenten Aaldrik Pot en Marlijn Nijboer verzorgen een deel van een dag. Zij nemen ons mee in een wereld, verhaal, onderwerp of thema waar zij in thuis zijn en maken ons hier deelgenoot van.

Data jaarprogramma Being Nature 2024 2025:
Za 21 september 10.30 – 17.30 uur (Kanotocht)
Za. 12 oktober 10.30 – 17.30 uur
Za. 9 november 07.00 – 15.00 uur
Za. 21 december 14.30 – 21.30 uur (Midwinter zonnewendeviering)
Za. 25 januari 2025 10.30 – 17.30 uur
Za. 22 februari 2025 10.30 – 17.30 uur

Locaties:
Tijdens onze struintochten gaan we naar diverse natuurgebieden in Noord Nederland. Onder andere de gebieden rondom Elp, Ravenswoud, Westerwolde en het Drentsche Aa gebied.

Kosten: € 650,- per persoon.
In twee termijnen betalen is mogelijk.

Dit is inclusief: warme maaltijd, tussendoortjes en koffie en thee tijdens de buitendagen.
De maaltijden zijn vegetarisch/ veganistisch, grotendeels glutenvrij en suikervrij en gemaakt van biologische ingrediënten, aangevuld met eetbare wilde planten.

En exclusief: lunch tijdens de buitendagen.

Algemene voorwaarden:
Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Gegevens

Begin:
september 21 @ 10:30
Einde:
22 februari 2025 @ 17:30
Kosten:
€650,
Evenement Categorieën:
, , , , , , ,
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
www.inhetwildeweg.nl

Organisator

Tim Horneman
E-mail:
info@inhetwildeweg.nl