Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Being Nature 2024 2025

10 mei 2024 @ 11:00 - 11 mei 2025 @ 16:00

€1.595
natuur

Verdiep jouw eigen unieke verbinding met de natuur

Ben jij op zoek naar een hernieuwde verbinding met de natuur, Moeder Aarde, de bron van het leven? Wil jij de natuur weer in jouw leven verwelkomen? In Het Wilde Weg neemt jou mee op een inspirerende ontdekkingsreis.

Inspirerend jaar

Er is een groeiend besef dat de mens steeds meer los is komen te staan van de natuur. De gevolgen hiervan worden steeds duidelijker. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar een manier om de verbinding weer te herstellen of te versterken. Tijdens Being Nature gaan we een jaar lang samen de natuur in. Gedurende twee kampeerweekenden en negen buitendagen gaan wij op zoek naar verbinding met de natuur, diersporen, stilte, verhalen en gesprekken. We maken struintochten, stiltewandelingen, lopen de zonsopgang en zonsondergang tegemoet en onderzoeken onze relatie met de wilde natuur.

 

Elke buitendag heeft een krachtdier of krachtboom als leidraad. We luisteren naar de magische verhalen van dit dier of deze boom. We gaan op zoek naar sporen van de dieren, onderzoeken de leefwijze en misschien laat hij of zij zich wel zien tijdens onze struintocht. We bezoeken een aantal prachtige bomen en onderzoeken de wonderlijke wereld van het bos. En we verdiepen ons in het Deep Ecology denken waarin de mens onderdeel is van de natuur en waarin de planten, dieren en ook de rivieren levende entiteiten zijn met dezelfde rechten als wij mensen. Door middel van verhalen, rituelen en meditatieve oefeningen verkennen wij onze plaats binnen het grote geheel. Wat zijn de onderlinge relaties tussen dieren, planten, mensen en al het andere dat leeft op aarde?

We onderzoeken hoe onze eigen verbinding is met de natuur. Wat willen we behouden, verdiepen en versterken? Wat willen we veranderen? Hoe kunnen we dit doen, welke stappen kunnen we hiervoor zetten?

 

Gastdocenten Rineke Dijkinga, Aaldrik Pot en Marlijn Nijboer verzorgen een deel van een dag. Zij nemen ons mee in een wereld, verhaal, onderwerp of thema waar zij in thuis zijn en maken ons hier deelgenoot van.

 

Ontdekkingsreis

Onze ontdekkingsreis zal plaats vinden buiten in de natuur. We laten ons warmen door de zon, genieten van de lentebries, trotseren regen, wind en kou. Door te luisteren naar de verhalen van de vogels en op zoek te gaan naar diersporen brengen we de magie weer terug in ons leven. Een ritueel rondom de zomer zonnewende, het maken van een kruidwis en het brengen van een dankbaarheidsoffer aan de Aarde zijn onderdelen van de buitendagen. Eén dag maken we een lange kanotocht, het element water staat deze dag centraal.

We sluiten de dagen af met een warme maaltijd, altijd met wildplukingrediënten. Deze is veelal door Tim en Leah bereid net als de verrassend lekkere tussendoortjes. Tijdens de kampeerweekenden maken we gezamenlijk maaltijden op het kampvuur.

Het eten van eetbare wilde planten vergroot het besef dat jij je daadwerkelijk laat voeden door Moeder Aarde. Het herkennen van diersporen maakt dat jij je kennis van de dieren die samen met jou de wereld delen vergroot. Wanneer je iets of iemand leert kennen, kun je een band opbouwen. Want onbekend maakt onbemind. Daarom gaan wij graag met jou op ontdekkingsreis. Zodat jij net zo verliefd wordt op de natuur als wij dat zijn.

 

Data jaarprogramma Being Nature 2024 2025:

Vr. 10 mei 11.00 uur t/m zo. 12 mei 16.00 uur kampeerweekend Drenthe, Ravenswoud

Za. 8 juni 05.00 – 13.00 uur

Za. 6 juli 10.30 – 17.30 uur

Za. 31 augustus 10.30 – 17.30 uur

Za. 12 oktober 10.30 – 17.30 uur

Za. 9 november 14.30 – 21.30 uur

Za. 21 december 14.30 – 21.30 uur (midwinter zonnewendeviering met potluck)

Za. 1 februari 2025 10.30 – 17.30 uur

Za. 22 maart 2025 10.30 – 17.30 uur

Za. 19 april 2025 10.30 – 17.30 uur

Vr. 9 mei 11.00 uur t/m zo. 11 mei 16.00 uur kampeerweekend ergens in Noord Nederland

 Locaties:

Tijdens onze struintochten gaan we naar diverse natuurgebieden in Noord Nederland. We starten het jaar met een kampeerweekend in Ravenswoud. De buitendagen houden wij onder andere bij de Drentse Aa, de Ruiten Aa, de kwelder en de bossen rondom Gieten en Elp. Het afsluitende kampeerweekend is ergens in Noord Nederland. Deze locatie wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Prijs:

Deelname aan het jaarprogramma kost € 1.595,- per persoon.

Dit is inclusief: overnachting in eigen (kleine) tent tijdens het eerste kampeerweekend in Ravenswoud, avondeten, koffie en thee tijdens de kampeerweekenden, lunch, tussendoortjes, koffie en thee tijdens de buitendagen.

De maaltijden zijn vegetarisch/ veganistisch, grotendeels glutenvrij en suikervrij en gemaakt van hoofdzakelijk biologische ingrediënten, aangevuld met eetbare wilde planten.

En exclusief: overnachtingen in eigen tent tijdens het afsluitende kampeerweekend in mei 2025, tent, kampeerspullen, ontbijt en tussendoortjes tijdens de kampeerweekenden.

Gegevens

Begin:
mei 10 @ 11:00
Einde:
11 mei 2025 @ 16:00
Kosten:
€1.595
Evenement Categorieën:
, , , , , , ,
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
www.inhetwildeweg.nl

Organisator

Tim Horneman
E-mail:
info@inhetwildeweg.nl