Recept

Paardenbloemwortelschotel

Ingrediënten:

200 gram naakte haver (à la Rineke, te koop bij de natuurvoedingswinkel)

1 eetl. ghee

3 uien

1 bos paardenbloemwortels

250 gram spruitjes

100 ml. haverroom

flinke handvol eetbare wilde planten (witte dovenetel, kleine veldkers, veldzuring)

peper en zout

Bereiding:

Kook de naakte haver gaar in ongeveer 30 minuten, volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de spruitjes schoon en blancheer ze ongeveer 3 minuten in kokend water. Pel en snipper de uien. Was en schrob de paardenbloemwortels. Snijd ze in stukken van een à twee centimeter. Snijd de wilde planten grof. Verhit de ghee in een wok en fruit de ui. Voeg de paardenbloemwortels toe en bak ze 5 à 10 minuten tot ze zacht zijn.

Voeg dan het de haver, spruiten, wilde planten en haverroom toe. Verwarm alles goed door en breng op smaak met peper en zout.

Vraag maar raak

Contact