Ingrediënten:
200 gram naakte haver (à la Rineke, te koop bij de natuurvoedingswinkel)
1 eetl. ghee
3 uien
1 bos paardenbloemwortels
250 gram spruitjes
100 ml. haverroom
flinke handvol eetbare wilde planten (witte dovenetel, kleine veldkers, veldzuring)
peper en zout
Bereiding:
Kook de naakte haver gaar in ongeveer 30 minuten, volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de spruitjes schoon en blancheer ze ongeveer 3 minuten in kokend water. Pel en snipper de uien. Was en schrob de paardenbloemwortels. Snijd ze in stukken van een à twee centimeter. Snijd de wilde planten grof. Verhit de ghee in een wok en fruit de ui. Voeg de paardenbloemwortels toe en bak ze 5 à 10 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg dan het de haver, spruiten, wilde planten en haverroom toe. Verwarm alles goed door en breng op smaak met peper en zout.