Kanovaren in de winter

Op 1 januari peddelden wij onze Nieuwjaarskanotocht.
Er was windkracht 3 voorspeld.  Maar onderweg trok de wind tijdens de dreigende buien soms aan tot windkracht 5.
Wij hadden gelukkig weinig last van de regen. Meestal vielen de buien verderop, maar tijdens de pauze en het kampvuur begon het toch even serieus te regenen. Met vereende krachten hing de tarp al snel en kon iedereen droog zitten. Zoals gewoonlijk stopte het met regenen toen de tarp eenmaal hing.

Een groepje van zeven mensen die niet bang was voor onze Nederlandse kwakkelwinter genoot volop van het buiten zijn.

Waarom dit verhaal? Omdat het mij steeds weer opvalt dat veel mensen verbaasd zijn dat ik het hele jaar door blijf kanovaren.
Zelfs twee vissers, die achter hun hengels zaten te koukleumen, spraken mij laatst aan of dat kanovaren niet een heel erg koud avontuur was…Het antwoord is: Nee.

Met de juiste kleding aan blijf je meestal lekker warm. Vaak wordt vergeten dat je tijdens het kanovaren actief bezig bent. Reken maar dat je warm wordt van het tegen windkracht 4 of 5 in peddelen. Dus nodig ik iedereen die de Drentse natuur wil ontdekken uit om ook mee te gaan met één van de kanotochten van In het Wilde weg. En mocht je dan toch nog koude handen krijgen dan heeft In het Wilde weg altijd nog het kampvuur!