Recept

Bannock met brandnetel

Een bannock is een traditioneel plat brood dat zijn oorsprong heeft in Ierland, Schotland en Noord Engeland. Het werd gebakken op open vuur en zowel zoet als hartig gegeten. In dit recept gebruik je jonge brandneteltopjes als toevoeging. Later in het seizoen kun je dit vervangen door het nog groene brandnetelzaad.

Ingrediënten:

3 kopjes meel

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel kaneel

snufje zout

water

ghee (boter)

brandneteltopjes

scheut water

Bereiding:

Snijd de brandnetel fijn.

Doe het meel samen met de bakpoeder, kaneel en het zout in een beslagkom. Meng dit door elkaar en voeg dan de brandnetel toe.

Voeg daar steeds een scheutje water aan toe en kneed het tot er een stevig deeg ontstaat dat niet aan je handen blijft plakken.

Verdeel het deeg in bolletjes ter grootte van een mandarijn. Druk deze bolletjes plat, zodat het platte broodje zijn. Verhit de ghee in een koekenpan. Bak de broodjes op een laag vuurtje en keer het om en om, tot beide kanten goudbruin zijn.

Vraag maar raak

Contact