Ingrediënten:
1 ui
1 teen knoflook
1 flinke bos harig knopkruid (de jonge frisse scheuten: nog malse takjes, bloemen en blaadjes)
1 courgette
1 pak gezeefde tomaten olijfolie
1 klein bekertjes crème fraîche
lasagnevellen
1 zakje geraspte kaas
peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Pel en snipper de ui, snijd het harig knopkruid en de courgette in kleine stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in een wok. Fruit de ui en de knoflook hier in. Bak de courgette even mee.
Voeg dan de gezeefde tomaten en het harig knopkruid toe. Vet een ovenschaal in met een scheut olijfolie.
Doe de helft van de tomaten-groentesaus in de schaal. Bedek deze met lasagnevellen en smeer de helft van het bekertje crème fraîche er over. Doe de andere helft van de saus er over, bedek deze weer met een laag lasagnevellen, smeer de rest van de crème fraîche er over en bestrooi met de gerespte kaas.
Bak de lasagne 30 à 35 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.
Afhankelijk van het seizoen en je smaak kun je de courgette vervangen voor bijvoorbeeld brocolli, bloemkool of aubergine. Laat deze samen met de gezeefde tomaten wat langer bakken in de wok, anders wordt het niet goed gaar.