WOLF

Misschien ken je het wel; dat de dingen die momenteel onze mensenwereld zo bezig houden je te veel aangrijpen. En dat je niet kan stoppen met piekeren. Had ik vorige week…
Ook mijn verjaardag kon mij niet echt boeien. Maar desondanks nam Leah mij op deze bewuste dag mee. Op weg met de auto naar onbekende bestemming. Pas toen wij even buiten Apeldoorn een straat inreden en ik bij een huis bij de ingang het woord Wolf zag staan ging het mij dagen! We zitten in wolvengebied!!
Leah had een leuk huisje geboekt en wij gingen op zoek naar wolvensporen… (Wat is ze ook een enorme schat!!)
Via de App had ik al snel wat tips waar te gaan zoeken. Twee heerlijke dagen volgden met veel wandelkilometers, herten en hertensporen, zwijnenprenten en prenten die soms veel op wolf leken maar het waarschijnlijk niet waren…
Maar ook een paar heuse wolvendrollen! Mede dankzij een leuke ontmoeting met twee wolvenspeurders…

De Wolf is voor mij de verpersoonlijking van de wilde natuur.
En hoe wij mensen ook ons best doen om de natuur naar onze hand te zetten en te beheersen. De Wolf stoort zich er niet aan en hij is er gewoon.
En als je er voor open staat heeft de Wolf ons veel te vertellen. Bijvoorbeeld dat wanneer jij je verbind met de “roedel” je in staat bent om veel voor elkaar te krijgen. Dat je samen sterker bent dan als “Lone Wolf”.

De Wolf zal zeker in één van onze toekomstige activiteiten een rol gaan spelen.

Het zwerven door een gebied waar de Wolf leeft (Er leven momenteel 8 dieren op de Veluwe) heeft in ieder geval voor mij een opbeurend effect gehad. Dat is de kracht van de Natuur!

 

 

Wolvendrol op de Veluwe