Winterse kanokriebels

 

Winterse kanokriebels

Ik weet het… het is een beetje vreemd. Maar elke keer wanneer de weergoden ons proberen te bewegen om maar beter thuis te blijven, krijg ik de kanokriebels.

Zo ook deze week. Zodra de weersberichten ons veel sneeuw beloofden wist ik het; als wij de kans krijgen gaan we in de sneeuw kanovaren!
En die kans kwam er! Op 8 februari lag er een dik pak sneeuw. En ik wist uit ervaring dat de Hunze, ondanks dat het behoorlijk vroor, door de stroming waarschijnlijk nog open lag.

Het was even zoeken naar een veilige parkeerplek in de sneeuw. En ook de kano bij en in het water krijgen was nog een heel avontuur.Maar wat was de beloning groot! Het geeft een magisch gevoel om in een waterlandschap te varen waar Koning Winter alles in zijn greep lijkt te hebben. En natuurlijk hebben wij ook nog even de wal opgezocht. Warme soep gegeten in de snijdende wind. En even de benen strekken en je verwonderen over al die sporen van otter, das, ree, haas en vos. De bevers leken nog geen zin te hebben in buitenactiviteiten.

Helaas kwamen wij met de kano niet heel ver… al na een paar meanders in de Hunze hoopte het drijfijs, wat op gemalen ijs leek, samen tot een onneembare hindernis. Dus keerden wij weer om, en lieten het ijs verder groeien voor de schaatsers.

Dat kanovaren en natuurbeleving hand in hand gaan wist je waarschijnlijk al. Maar dat kanovaren van alle seizoenen is misschien nog niet. Daarom starten wij, zodra het ijs weer verdwenen is met een nieuwe activiteit: Eén-op-één kanotochten

Meet weten? kijk dan hier voor meer informatie https://www.facebook.com/events/905066313564583/