Recept

Socca met witte dovenetel

Socca is een soort pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel en komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Je kunt naar hartenlust variëren door er kruiden of andere smaakmakers aan het beslag toe te voegen. Bijvoorbeeld witte dovenetel.

Ingrediënten:

200 gram kikkererwtenmeel

Water

Scheut olijfolie

Flinke hand vol witte dovenetel

Zout

Peper

Bereiding:

Snijd de dovenetel fijn.

Maak een dik pannenkoekbeslag van kikkererwtenmeel, water, een scheut olijfolie en een snuf zout.

Roer de dovenetel door het beslag en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.

Schenk een soeplepel beslag in de pan en bak een paar minuten, tot de onderkant goudbruin is.

Keer de socca om en bak de andere kant goudbruin.

Vraag maar raak

Contact

[contact-form-7 id=”168″ html_class=”cf7_custom_style_1″]