Natuurorganisaties

In het Wilde weg… en de partners van Oerleven werken samen met verschillende natuurorganisaties.
Al weer enige jaren is In het Wilde weg.. actief met het aanbieden van kanotochten i.s.m. Stichting Het Drentse Landschap.
Al doende bleek dat wij elkaar op een prachtige wijze versterken in in onze doelstellingen; De natuurbeheerder draagt zorg voor de bescherming van de natuurgebieden, en wij als ondernemers dragen zorg voor een verantwoorde vorm van natuurbeleving die het publiek -nog meer- bind aan de natuur en zodoende de bewustwording van het belang van natuurbescherming versterkt.

Inmiddels is er er ook op verschillende plekken in de regio een samenwerkingsverband ontstaan met Staatsbosbeheer, Stichting Het Drentse Landschap, Stichting Het Groninger Landschap en Natuurmonumenten.

Naast het organiseren van uiteenlopende Natuurbelevings Activiteiten zijn de Gidsen van Oerleven ook de ogen en oren in het veld…
Wij weten waar de bevers ziten…, maken melding van ongeregeldheden in het veld enz..
Ook zorgt In het Wilde weg… samen met zijn partners van Oerleven voor verwijdering van zwerfafval in de natuurgebieden waarin zij verblijven.
Dit doen wij op de momenten dat wij onderweg zijn tijdens onze vele natuur, en kanotochten, maar ook tijdens een jaarlijks zwerfvuil-kanotocht die wij in één van onze vaargebieden organiseren.

logo HDLlogo SBB

logo NM logo HGL